Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’assaig clínic de l’Estat per prevenir la covid-19 en sanitaris incorpora 646 professionals dels 4.000 necessaris

ACN Madrid.-L’assaig clínic promogut per l’Estat espanyol per prevenir la covid-19 en professionals sanitaris ha incorporat 646 participants fins al juliol. Es tracta de treballadors sociosanitaris de catorze comunitats autònomes. […]

Avatar
Agències 26/08/2020

ACN Madrid.-L’assaig clínic promogut per l’Estat espanyol per prevenir la covid-19 en professionals sanitaris ha incorporat 646 participants fins al juliol. Es tracta de treballadors sociosanitaris de catorze comunitats autònomes. En els pròxims mesos, l’estudi preveu reclutar 2.080 participants més a l’Argentina, Bolívia, Mèxic, l’Uruguai i Veneçuela. L’assaig clínic necessita assolir la xifra de 4.000 participants per poder proporcionar una resposta científica sòlida, segons informa el Ministeri de Sanitat en un comunicat d’aquest dimecres. L’objectiu de l’assaig, anomenat ‘Épicos’, és avaluar el risc de desenvolupar coronavirus en el personal sociosanitari mitjançant l’administració preventiva i aleatòria de fàrmacs amb un grup placebo.

D’aquesta manera, es compara l’eficàcia preventiva de tres tractaments amb alt perfil de seguretat utilitzades per altres malalties: hidroxicloroquina, antiretrovirals i la combinació de tots dos. L’equip d’investigadors està liderat des del Pla Nacional sobre la Sida del Ministeri de Sanitat.