Edició 2322

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de desembre del 2024
Edició 2322

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de desembre del 2024

L’AMB introdueix un ramat de 40 cabres i 15 rucs a les Muntanyes del Baix per adaptar els boscos al canvi climàtic

|

- Publicitat -

ACN – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha engegat un projecte pilot de silvopastura a les Muntanyes del Baix per demostrar l’eficàcia d’aquesta estratègia de gestió forestal en l’adaptació dels boscos al canvi climàtic i per fer-los més resilients. Aquesta setmana s’ha introduït un ramat de 40 cabres i 15 rucs a la finca de Can Colomer, a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat) després d’haver-hi fet diferents aclarides forestal per reduir la massa arbòria. El cap d’Infraestructura Verda a l’AMB, Jesús Fernández, detall que amb el treball del bestiar s’aconsegueix “reduir vegetació i, per tant, combustible per reduir el risc d’incendi”. A la vegada, permet també “adaptar la superfície forestal a les noves condicions climàtiques”.

L’actuació es fa en poc més d’un centenar d’hectàrees, segons detalla la cap de l’oficina de Gestió Ambiental d’Infraestructura Verda a l’AMB, Laura Cid. En 58 hectàrees s’ha fet una aclarida “intensa” de la massa forestal, mentre que hi ha unes altres 50 hectàrees l’aclarida ha estat més “suau”.

Publicitat

“En tots dos casos s’entra el bestiar perquè facin el manteniment i se’n farà un seguiment de la seva evolució, per veure com s’adapta el territori als efectes del canvi climàtic”, explica Cid. Pels tècnics de l’AMB, la creació de zones on el ramat pugui “treballar” és una de les millors maneres per fomentar la gestió forestal.

El projecte compta amb un pressupost de 322.524 euros, dels quals un 38% estan finançats per la Unió Europea. Pel que fa al calendari, la previsió és que els treballs forestal i el seguiment s’allargui dos anus i mig, fins al setembre de 2026.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió