Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’AMB i els ajuntaments metropolitans coordinen un dispositiu especial de neteja per a la revetlla a les platges

ACN Barcelona.-El servei de platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en coordinació amb els ajuntaments metropolitans, posaran en marxa un dispositiu especial de neteja per fer compatible la celebració […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Barcelona.-El servei de platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en coordinació amb els ajuntaments metropolitans, posaran en marxa un dispositiu especial de neteja per fer compatible la celebració de la revetlla de Sant Joan a les platges amb l’ús per part dels banyistes l’endemà. Els equips de neteja començaran a treballar a les 6 per tenir la platja llest a les 9.30 hores. Després hi haurà equips de reforç que seguiran treballant fins a la nit del 25 de juny. En total hi haurà 150 operaris, 3 camions compactadors, 9 garbelladores, 34 vehicles 4×4 i 3 quads, que podran dur a terme les tasques gràcies a l’ajuda de les policies locals i els Mossos d’Esquadra. Els agents avisaran tothom que abandoni l’espai de sorra.

A més, 6 persones de l’equip tècnic de l’AMB estaran distribuïdes en diferents platges per coordinar totes aquestes tasques i fer-ne el seguiment. Des de fa més d’un mes, l’equip de platges de l’AMB s’ha anat trobant amb diferents ajuntaments metropolitans per coordinar la seguretat amb els policies locals i, simultàniament, gestionar la previsió dels diferents equips d’efectius que treballaran durant la nit de Sant Joan.Gestionar les platges per a la revetlla en clau de prevenció i seguretat també vol dir pensar en feina prèvia com retirar material, passarel·les o xarxes de vòlei, que són susceptibles de bretolades o poden ser elements potencials de perill.Està prohibit encendre fogueres a les platges per garantir la seguretat dels mateixos usuaris. Malgrat tot, durant la revetlla del 2018 se’n van comptabilitzar 310 al llarg de tot el litoral metropolità. Les brases i els claus que es desprenen de les fogueres suposen un perill públic.Durant la revetlla del 2018 es van recollir 22 tones de residus en una sola nit. Aquesta xifra suposa que en només 6 hores s’acumula la mateixa quantitat de deixalles que durant tota una setmana sencera. L’AMB demana utilitzar els contenidors.