Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’Ajuntament de Torredembarra demana desvincular la delinqüència amb el centre d’acollida de menors

ACN Torredembarra.-L’Ajuntament de Torredembarra ha demanat desvincular “fermament la delinqüència a l’entorn de l’habitatge del carrer de les Mimoses” amb el centre d’acompanyament de menors, que va ser atacat dijous […]

Agències 22/02/2021

ACN Torredembarra.-L’Ajuntament de Torredembarra ha demanat desvincular “fermament la delinqüència a l’entorn de l’habitatge del carrer de les Mimoses” amb el centre d’acompanyament de menors, que va ser atacat dijous passat. “Són persones diferents, sense cap connexió. Els menors agredits no tenen relació amb els fets delictius protagonitzats per joves majors d’edat”, ha remarcat el consistori. En un comunicat emès aquest dilluns, l’equip de govern ha fet una “crida a la tranquil·litat” després dels moments de tensió viscuts al municipi divendres i en la concentració antifeixista d’aquest diumenge. Paral·lelament, els Mossos mantenen oberta la investigació per identificar les persones que van agredir dos menors i van atacar el centre.

Alhora, l’ajuntament ha assenyalat que “cap dels vídeos” que han corregut per les xarxes socials de joves migrants -alguns dels quals contenien amenaces- corresponen a menors vinculats amb el centre torrenc. A més, el consistori ha desmentit que rebi cap aportació econòmica de la Generalitat per acollir l’equipament “ni que hagi acordat amb cap administració” la seva ubicació a la localitat.Finalment, l’ajuntament “entén i comparteix la frustració dels veïns en veure com les solucions a problemes de delinqüència són lentes i dificultoses”, malgrat les diferents detencions i actuacions que han fet en els darrers mesos la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. A més, demanen que no es criminalitzi els convocants de la manifestació de dijous, “que van mostrar un malestar totalment legítim per la problemàtica delinqüencial”. Finalment, el comunicat assenyala: “el que sí cal condemnar és aquelles persones que, tot i ser una minoria i bona part no viure a Torredembarra fan molt de soroll, aprofiten les queixes veïnals per protagonitzar fets violents i xenòfobs”.