Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

L’Ajuntament de Barcelona atura totes les obres privades de la ciutat

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha suspès aquest dilluns totes les obres privades a la ciutat en el marc de la crisi del coronavirus. La mesura s’ha pres en aplicació del […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha suspès aquest dilluns totes les obres privades a la ciutat en el marc de la crisi del coronavirus. La mesura s’ha pres en aplicació del Reial decret llei aprovat aquest diumenge per l’executiu de Pedro Sánchez que limita totes les activitats no vinculades a la prestació de serveis essencials. Així, s’han aturat fins al 9 d’abril totes les obres de promoció privada, comportin o no desplaçaments per la via pública, excepte les associades a la prestació de serveis essencials. L’aturada es comunicarà pertinentment als titulars de les 13.129 llicències d’obres vigents en aquests moments, als col·legis professionals vinculats al sector de la construcció i a través del web de l’Ajuntament.

Cal recordar que fa dos dilluns el consistori ja va suspendre via Decret d’Alcaldia els terminis d’execució de les obres privades establerts a les llicències i habilitacions municipals de qualsevol tipus durant el termini de vigència de l’estat d’alarma, així com de les pròrrogues que es puguin adoptar.En aquell mateix decret, l’Ajuntament també va parar 72 obres que feia a l’espai públic, equipaments municipals i promocions d’habitatges públics, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. Aquestes actuacions estaran aturades mentre sigui vigent l’estat d’alarma, i només es poden fer les tasques mínimes indispensables per garantir l’adequat confinament i seguretat dels entorns, sempre respectant les precaucions indicades per les autoritats sanitàries.