Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’Agència Europea del Medicament comença a estudiar els resultats preliminars de la vacuna de Moderna

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat a estudiar els resultats dels assajos de laboratori de la vacuna de Moderna contra la covid-19. […]

Avatar
Agències 16/11/2020

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat a estudiar els resultats dels assajos de laboratori de la vacuna de Moderna contra la covid-19. Això significa que l’EMA analitzarà les proves fetes en laboratori mentre continuen els assajos clínics de la vacuna. Normalment, aquesta agència inicia la revisió de totes les proves un cop s’han acabat els assajos en humans i es demana l’autorització, però per accelerar aquest procés ja es comencen a mirar els estudis als laboratoris. L’EMA va iniciar fa setmanes l’anàlisi dels resultats de laboratori de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca i la de Pfizer-BioNTech.

L’EMA ara ha decidit que també pot començar aquesta “revisió continua” de la vacuna de Moderna perquè “els resultats preliminars” dels assajos suggereixen que la seva vacuna “genera una producció d’anticossos i cèl·lules del sistema immunitari que ataquen el virus”. Això no vol dir que pugui determinar encara si la vacuna és segura i efectiva.Un cop l’EMA tingui suficients evidències de tots els assajos, Moderna podrà demanar formalment l’autorització per comercialitzar la vacuna. Llavors, l’EMA acabarà la revisió de tots els resultats i decidirà si permet el seu ús.