Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La Vella completa tres castells de gamma extra i la Joves en fa dos de nou en la diada de la Firagost de Valls

ACN Valls.-La Diada de la Firagost de Valls ha deixat bones sensacions a les dues colles vallenques que s’han citat a la plaça del Blat. La Colla Vella dels Xiquets […]

Agències 07/08/2019

ACN Valls.-La Diada de la Firagost de Valls ha deixat bones sensacions a les dues colles vallenques que s’han citat a la plaça del Blat. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha completat els castells de més dificultat, amb tres estructures de gamma extra, el 5d9f, el 4d9fp i el 2d9fm. Finalment han descartat provar el 2d8sf i han culminat l’actuació amb el pd7f. Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls ha fet dos castells de nou per primer cop aquesta temporada, amb el 3d9f i el 4d9f. L’han acompanyat del 3d8p i el pd7f, que han descarregat després d’un intent desmuntat del que hauria estat el segon pd8fm de la seva història.

La Colla Joves ha obert plaça amb un 3d9f que ha presentat molt bones mides i que no ha patit en cap moment. La canalla ha pujat fina i l’estructura s’ha mostrat molt ferma. La Colla Vella ha respost, ja de sortida, amb un castell de gamma extra, el 5d9f. Un castell de gran dificultat que els rosats han hagut de treballar de valent, especialment quan hi havia tota la canalla col·locada. Tot i que no ha anat al límit en cap moment, la sensació és que no han pogut respirar fins que han sortit els sisens.En segona ronda, els ‘Diables Vermells’ han estrenat el 4d9f en aquest curs 2019. Anteriorment havien fet tres intents desmuntats d’una estructura que aquesta temporada a les colles els està costant més de l’habitual. El quatre folrat de la Joves ha pujat amb un lleuger tremolí però s’ha assentat prou bé en coronar-se. En la descarregada, encara que no ha perillat, s’ha obert força de quarts. La Vella ha completat el seu segon gamma extra de la jornada amb el 4 de 9 amb folre i pilar, que ha desfermat la bogeria a la plaça del Blat. El castell l’han hagut de suar i patir, ja que en la baixada el quatre s’ha obert molt de terços a quints i un petit toc al pilar l’hagués pogut deixar en intent. Amb tot l’han pogut aguantar i el pilar ha estat molt sòlid tota l’estona.Per a la tercera ronda la Colla Joves ha escollit el 3d8p, que ha descarregat per vuitena vegada aquesta temporada. Tot i la fragilitat del castell l’han dominat amb mestratge i únicament durant la baixada del tres ha patit una mica. Per la seva banda, la Colla Vella ha fet el ‘hat-trick’ de gammes extra amb el 2d9fm, que han hagut de treballar força. Especialment les manilles, que han estat claus. Als pilars, la Joves ha buscat el seu segon pilar de 8 amb folre i manilles de la història, però s’ha quedat en intent desmuntat. Quan entrava l’acotxador, des de plaça, la tècnica, l’ha baixat. L’enxaneta tot just pujava per l’esquena del quart. En la repetició han completat amb molta solvència el pilar de 7 amb folre. Finalment, la Vella ha tancat la diada també amb el pd7f, que han descarregat amb autoritat. En tots dos casos sembla que poden plantejar-se en un futur proper l’assalt al pd8fm amb certes garanties d’èxit.