Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La UGT, “en total desacord” amb la proposta “abusiva” d’obrir el comerç els diumenges i festius entre maig i setembre

ACN Barcelona.-La UGT s’ha mostrat “en total desacord” amb la proposta que els comerços puguin obrir els diumenges i festius entre maig i setembre a partir del 2022, que han […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-La UGT s’ha mostrat “en total desacord” amb la proposta que els comerços puguin obrir els diumenges i festius entre maig i setembre a partir del 2022, que han acordat l’Ajuntament de Barcelona i les associacions de comerciants aquest dilluns, i que ara espera el vistiplau del Govern. En un comunicat, el sindicat assegura que aquesta mesura “no crearà llocs de treball” sinó que pretén “precaritzar encara més les persones que treballen al sector del comerç”. Segons l’organització, la demanda de les associacions és “abusiva i totalment inacceptable”, ja que no té en compte l’opinió dels treballadors de les botigues.

El sindicat diu que la promesa de crear 3.200 llocs de treball no es complirà, ja que “per l’obertura d’aquests diumenges i festius no es realitza cap contractació nova, sinó que les hores que es treballen de més les acaben realitzant personal ja contractat”. Com a conseqüència, aquest acord “no incentiva ni l’economia ni el consum ni els llocs de treball”.Per aquest motiu no veuen possible l’augment del 13% de l’activitat comercial del que calculen les associacions de comerciants i l’Ajuntament de Barcelona. És més, lamenten que mesures com aquestes demostren que “es pretén sortir-ne a costa del temps i dels diners dels treballadors del comerç”.