Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La UFEC demana al Govern que es facin 7000 testos setmanals als esportistes durant tres mesos

ACN Barcelona.-La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha traslladat al Govern una proposta de Pla de contingència de l’esport català que inclou fer “almenys 7000 testos a la […]

Avatar
Agències 26/08/2020

ACN Barcelona.-La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha traslladat al Govern una proposta de Pla de contingència de l’esport català que inclou fer “almenys 7000 testos a la setmana” durant els primers tres mesos d’aquesta temporada, el que suposaria unes 84.000 proves de la covid-19. Aquestes proves es farien en entitats amb rotació d’esportistes per sobre dels 100 practicants i aniria dirigida a població d’entre 16 i 38 anys, en zones amb alta intensitat de transmissibilitat del virus. El pla presentat preveu cinc nivells de situació epidemiològica. “L’esport s’avança per garantir fer possible la continuïtat de la seva activitat”, ha apuntat Gerard Esteva, president de la UFEC, en un comunicat.

El pla preveu cinc nivells de situació epidemiològica que determinen diferents condicions de pràctica esportiva, categoritzada en quatre modalitats, que són entrenaments i activitats esportives de caràcter no competitiu, competició, fitness i gimnasos, i pràctica lliure. Cada situació epidemiològica condiciona cadascuna d’aquestes modalitats, modificant-ne l’ús de les instal·lacions, el seu aforament, el nombre màxim de persones i el tipus d’entrenament, entre d’altres. La UFEC indica que si bé bona part de les federacions catalanes han desenvolupat protocols d’actuació per a la prevenció de la covid-19 en la represa esportiva amb el pla es vol fer “un pas més enllà” per tal de “garantir en tot cas la continuïtat de l’activitat” de les entitats.