Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La Taula del Tercer Sector Social reclama “estabilitat política” per desplegar els pressupostos

ACN Barcelona – La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha reclamat als partits que s’enceti “un període d’estabilitat política” per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat, que […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha reclamat als partits que s’enceti “un període d’estabilitat política” per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat, que tenen llum verda després del pacte d’aquest dimecres entre ERC i el PSC. L’entitat valora positivament que aquest acord s’hagi assolit a través del consens i espera que l'”esperit d’arribar a pactes” continuï en els pròxims mesos per garantir que els comptes públics “es despleguen correctament”. Alhora, l’entitat argumenta que “el país i la ciutadania, sobretot la que està en una situació de vulnerabilitat”, necessitava uns pressupostos que seran “més expansius” en l’àmbit social i que “s’ajusten més a la realitat socioeconòmica actual”.

Per a la Taula del Tercer Sector Social, els nous comptes públics són una “oportunitat” per reforçar el sistema de drets i protecció social en un moment “molt crític” en què l’empobriment de les llars és “palpable”. Per això opina que calen “el màxim de recursos possible” per fer front “a la pobresa estructural i la sobrevinguda” per fenòmens com la pandèmia, la guerra de Rússia a Ucraïna, la inflació o el preu de l’energia.

Entre les millores socials dels nous pressupostos, la plataforma destaca l’increment d’un 8% del barem que dona accés a les prestacions socials “a proposta de la Taula”; la reducció de les llistes d’espera i de la valoració de la dependència i discapacitat; més inversió en recursos per a la salut mental i les addiccions; l’avenç de l’atenció integrada social i sanitària, i l’augment de recursos per a les polítiques d’infància i l’escola inclusiva, entre altres.