Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Setmana del Llibre en Català celebra els 40 anys amb 300 activitats i més de 150 novetats editorials

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Setmana del Llibre en Català celebrarà els 40 anys del 9 al 18 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona i reunirà 259 expositors, 84 mòduls, unes 300 activitats i més de 150 novetats editorials en català. En concret, es presentaran nous llibres de narrativa d’autors com Ramon Solsona, Mercè Ibarz, Francesc Parcerises, Marc Giró, Anna Manso, Sebastià Portell, Jordi Llompart, Xènia Dyakonova, Sebastià Serrano, Joan Fontcuberta, Marga Nadal o Jordi Armadans. Per primera vegada, la iniciativa comptarà amb quatre autors internacionals com és el cas de Ken Follett, Tatiana Tibuleac, Daniele Mencarelli i Robert Kolker. Es recordaran els centenaris de l’any de Joan Fuster, Gabriel Ferrater i Enric Viladot i es retrà un homenatge a Pau Riba.

Les presentacions de llibres de pràcticament tots els segells editorials que publiquen en català abordaran temàtiques molt variades amb recuperacions, traduccions o taules rodones de noms propis com Mercè Rodoreda, Jane Austen, Pier Paolo Passolini, Joana Russ o Lola Anglada i també de temes d’actualitat que presentaran novetats en còmic i il·lustració per a adults.

Publicitat

No hi faltaran les converses amb autors com Albert Om i Sílvia Soler, l’expresident Quim Torra, Llucia Ramis, Josep Ortiz i entrevistes amb noms com Empar Moliner, Ramon Solsona, Albert Sànchez-Piñol i Mercè Ibarz.

Una altra novetat són les tardes temàtiques, on es presenta un tema plantejat des de diferents perspectives vinculats a diversos títols. Són la tarda dedicada al món rural i a l’èxode urbà, amb la presència de la cineasta Carla Simon i Arnau Vilaró, que presenten el film “Alcarràs”; la tarda de la llengua, on s’aborden diversos aspectes de la situació de la llengua; la tarda de ciència, amb una xerrada divulgativa del científic Joan Anton Català i els experiments de Pere Renom; la tarda de cuina, amb una part d’experiments, presentacions i converses amb Gina Estapé, Abel Mariné, o Maria Nicolau amb Pilar Codony; tarda de teatre, amb la presentació de diversos llibres i lectures de fragments; el matí de natura, amb guies de natura i també llibres de narrativa; i la tarda de clàssics, amb propostes d’autors clàssics grecs i la lectura de fragments.

També se celebraran els 90 anys de l’escriptor Joaquim Carbó i la poesia també tindrà un paper central a La Setmana amb diversitat de recitals i presentacions. L’oferta de La Setmana es completa amb tallers per a joves sobre còmic, manga i literatura eròtica i un espai propi per les famílies amb un racó de lectura i un escenari per a presentacions.

L’acte inaugural de La Setmana comptarà amb un pregó de la Premi d’Honor de les Lletres catalanes 2022, Antònia Vicens.

<strong>Premi trajectòria i premi difusió</strong>

Durant la roda de premsa de presentació de la 40 edició, s’ha fet públic que el el 26è Premi Trajectòria, que es lliura anualment des del 1997 a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, recau en l’escriptor i traductor Joan-Francesc Mira (València, 1939). 

Pel que fa al 2n Premi Difusió 2022, que reconeix una personalitat pública que destaca per contribuir de manera notable a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català en el seu espai professional, s’entregarà a la directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Judit Carrera.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió