Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La sensació de soledat es va gairebé quadruplicar entre els joves de la UE durant els primers mesos de la pandèmia

ACN Brussel·les.-La sensació de soledat es va gairebé quadruplicar entre els joves de la Unió Europea entre els mesos d’abril i juliol del 2020, els primers de la pandèmia. Això […]

Avatar
Agències 26/07/2021

ACN Brussel·les.-La sensació de soledat es va gairebé quadruplicar entre els joves de la Unió Europea entre els mesos d’abril i juliol del 2020, els primers de la pandèmia. Això és el que apunta un informe de la Comissió Europea, que indica que els confinaments per la covid-19 van fer desplaçar cap als joves la sensació de soledat, que generalment és més elevada entre les persones de major edat. L’estudi subratlla que la pandèmia ha fet augmentar més de deu punts la sensació de soledat entre els ciutadans de la Unió Europea. Mentre el 12% dels ciutadans europeus deia sentir-se sol la major part del temps el 2016, la covid-19 va fer augmentar fins al 25% aquesta xifra els primers mesos de la pandèmia.

L’estudi també apunta que la sensació de soledat els primers mesos de la pandèmia ha incrementat més entre les persones que viuen soles, però no es veuen diferències en l’impacte entre homes i dones. Pel que fa a les diferents zones de la Unió Europea, la sensació de soledat durant la pandèmia va créixer més als països del nord que a la resta. Ara bé, els països del nord tenien taxes més baixes de sensació de soledat que la resta abans de la covid-19. Bulgària, França, Alemanya, Polònia, Suècia o Portugal són dels països on més ha augmentat la sensació de soledat durant els primers mesos de pandèmia, concretament més d’un 15%. En canvi, a Espanya, Croàcia, Bèlgica o Grècia l’augment no ha arribat al 10%. Als països del nord, un 6% de les persones assenyalaven abans de la pandèmia que se sentien soles la major part del temps, mentre que a la resta del bloc comunitari la xifra era més alta. Amb la pandèmia, totes les regions europees se situen amb uns índexs de sensació de soldat semblants, entre el 22% i el 26%.