Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La reposició dels contenidors cremats a Barcelona es farà de forma esglaonada

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ja ha sol·licitat la reposició de l’estoc de contenidors cremats durant els aldarulls de les dues últimes nits i la farà de forma esglaonada, en funció […]

Avatar
Agències 17/10/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ja ha sol·licitat la reposició de l’estoc de contenidors cremats durant els aldarulls de les dues últimes nits i la farà de forma esglaonada, en funció del ritme amb què arribin els nous. Mentrestant, informa el consistori, s’assegurarà un nombre suficient de contenidors als xamfrans de les zones més afectades, centrades ara mateix en la zona centre de l’Eixample i la dreta de l’Eixample, per mantenir de forma “òptima” el servei de recollida de brossa. Mentre no puguin substituir-se tots els contenidors cremats, però, la distància habitual entre punts de recollida es veurà incrementada. És per això que l’ajuntament demana als veïns afectats que “no abandonin les bosses al carrer”.

En el procés de reposició es prioritzarà la recol·locació dels contenidors de resta, orgànica, envasos i paper. Així mateix, durant aquests dies, es demana als comerços de l’àmbit més afectat per les cremes que mantinguin els bujols (contenidors petits que bàsicament s’utilitzen per a paper i cartró) a l’interior fins dissabte, que s’habilitarà un servei de recollida específica.En relació amb els sacs de runa, s’ha redissenyat l’operatiu de detecció i retirada perquè sigui el més eficient possible, també en dies festius.El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Eloi Badia, ha assistit avui a la reunió operativa dels equips de BCN Neta per traslladar-los l’agraïment pel servei “fonamental” dels operaris perquè, “malgrat les circumstàncies, ha permès mantenir les tasques de neteja i retirada de runa d’una forma ràpida, permetent que la ciutat pugui seguir rutllant”.