Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La regulació de l’accés de vehicles al pantà de Sau permet reduir les incidències en un 70%

ACN Vilanova de Sau.-La prova pilot per regular l’accés al pantà de Sau ha permès reduir les incidències al territori en un 70%. Així, el tancament dels accessos ha evitat […]

Agències 17/09/2021

ACN Vilanova de Sau.-La prova pilot per regular l’accés al pantà de Sau ha permès reduir les incidències al territori en un 70%. Així, el tancament dels accessos ha evitat acampades, i problemes com focs a terra o abocaments de residus. La regulació es va dur a terme entre el 20 de juliol i el 12 de setembre amb l’objectiu de garantir la seguretat dels usuaris i residents, i la conservació del patrimoni natural i cultura. Segons les dades recollides, aquest estiu s’han rebut 13.300 visitants, una xifra molt similar a la de l’estiu del 2019, quan es van registrar 14.000 turistes, però molt inferior a la de l’any passat, el 2020, en què la zona va rebre 24.000 visitants. Ara s’avaluaran els resultats i es decidirà si l’any vinent continua la mesura.

Durant el període de la prova pilot, s’ha posat de manifest que els caps de setmana i alguns dijous i divendres del mes d’agost, han estat els dies amb més visitants. En els 52 dies que ha durat la prova pilot, 16 dies s’ha arribat al nombre màxim de visitants d’acord amb el valor determinat pel càlcul de capacitat de càrrega de l’espai, el que suposa el 31% del total de dies. En aquests dies, la regulació de l’accés ha evitat impactes negatius sobre l’entorn, atès que és en aquests moments de màxima afluència quan, en anys anteriors, s’havien produït els principals impactes, efectes negatius i problemes de convivència amb els residents de la zona i amb les activitats agràries, ramaderes i forestals.