Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, assumeix la presidència de la Xarxa Vives

ACN Barcelona – La rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón, ha assumit aquest dilluns la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats. Alcón pren el relleu de la […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – La rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón, ha assumit aquest dilluns la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats. Alcón pren el relleu de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, qui ha estat fins ara presidenta de la institució complint amb el calendari rotatiu. Oriol serà el vicepresident primer; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy Llorens, vicepresident tercer, i la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, vicepresidenta quarta. Durant la presidència hi ha previstes que es portin a terme unes 150 iniciatives distribuïdes en 15 programes.

Entre d’altres, està previst organitzar la jornada Fòrum Vives [Re]imaginant la mirada de la Universitat cap al territori, on es reflexionarà sobre els models culturals de treball dels programes d’extensió universitària i com definir un model de relacions entre universitat i territori. 

<br />
També s’ acollirà l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats, la màxima distinció que atorguen conjuntament les 22 universitats de la xarxa en reconeixement a la trajectòria professional, el compromís amb la ciència, la cultura i la societat que, des de diferents àmbits i disciplines, han desenvolupat les persones homenatjades.

<br />
Una altra activitat prevista és la jornada conjunta dels Grups de Treballs de Llengua i Publicacions, una sessió concebuda com un espai d’intercanvi d’objectius i d’experiències on s’abordarà com incentivar la publicació universitària en la llengua pròpia i les oportunitats que ofereix el sector.