Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

La Plataforma contra la Morositat denuncia que durant el 2023 el termini de pagament entre empreses va pujar a 70 dies

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMCM) ha denunciat aquest dijous que durant el 2023 el termini mitjà de pagament del sector privat va augmentar tres dies, fins als setanta dies de mitjana. Per la seva part, el pagament per part del sector públic es va reduir dotze dies, fins a situar-se en una mitjana de cinquanta-cinc dies. “En tots dos casos són registres que sobrepassen els terminis mitjans de pagament establerts per la llei”, avisen des d’aquesta entitat. De fet, apunten que la normativa fixa un termini de 60 dies a les empreses i de 30 dies per a les administracions públiques.

En un comunicat, la plataforma ressalta també que al 62% dels proveïdors se’ls imposen terminis de pagament superiors als permesos per llei, sense que aquesta pràctica il·legal tingui conseqüències. Tanmateix, alerten que el 93% d’aquests empresaris no van exigir la indemnització legal per costos de recobrament en cas de retard o impagament, mentre que el 85% mai o gairebé mai no han exigit als seus clients morosos els interessos de demora. “Això demostra la inutilitat d’una llei que no en sancioni l’incompliment”, lamenten.

Publicitat

Des de la PMCM constaten que els terminis de pagament a proveïdors a Espanya continuen sent, un any més, superiors als permesos per la llei. Amb tot, segons Antoni Cañete, president de la plataforma i de la patronal catalana PIMEC, l’arribada del nou Reglament Europeu contra la Morositat marcarà “la fi dels terminis abusius que minen la competitivitat i la viabilitat de les empreses, especialment les pimes i autònoms, afectant la seva productivitat i capacitat d’ocupació”.

Des d’aquesta organització esperen que establir un marc sòlid pel que fa als terminis de pagament ajudi a millorar la liquiditat econòmica i, per tant, la viabilitat de les empreses. En aquest sentit, recorden que el dimarts 23 d’abril, al seu darrer plenari abans de les eleccions del juny, el Parlament Europeu té previst aprovar la nova normativa, que serà de compliment obligat i preveu sancionar les empreses moroses si excedeixen el termini de pagament general fixat en trenta dies.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió