Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La plantilla de Faurecia ratifica el preacord per l’ERO

ACN Abrera.-Les assemblees de treballadors de Faurecia han ratificat aquest divendres el preacords assolit entre els representants dels treballadors i la direcció, amb la mediació de la Generalitat, per reduir […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Abrera.-Les assemblees de treballadors de Faurecia han ratificat aquest divendres el preacords assolit entre els representants dels treballadors i la direcció, amb la mediació de la Generalitat, per reduir el nombre d’acomiadaments afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). El volum d’afectats passa de 160 a 124 treballadors i es preveuen indemnitzacions de 45 dies per any treballat amb un topall de 36 mensualitats, més un lineal de 400 euros per any. L’acord també preveu prejubilacions per als treballadors de més de 57 anys i amb una antiguitat de 15 anys a l’empresa. Després de l’acord i la seva ratificació per part de la plantilla, la vaga de cinc dies que havia de començar aquest dilluns ha quedat desconvocada.

Finalment, l’acord inclou la recol·locació de fins a 61 treballadors en altres plantes que el grup té a l’Estat i, en cas que impliqui un canvi de domicili, es preveu que l’empressa assumeixi els costos de la mudança i que el treballador rebi una ajuda addicional de 5.000 euros i quatre dies de permís per al trasllat. També s’ajudarà a un familiar de primer grau del treballador a trobar feina al nou destí.