Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La participació a les eleccions europees va augmentar gràcies als joves

ACN Brussel·les.-L’increment de la participació a les eleccions europees del maig, que es va enfilar fins al 50,6%, va ser gràcies a l’augment de la participació entre els joves. Segons […]

Avatar
Agències 24/09/2019

ACN Brussel·les.-L’increment de la participació a les eleccions europees del maig, que es va enfilar fins al 50,6%, va ser gràcies a l’augment de la participació entre els joves. Segons l’eurobaròmetre, encarregat per l’Eurocambra, la participació entre els menors de 25 anys va incrementar en 14 punts en el conjunt de la UE, fins al 42%, mentre que entre els electors de 25 a 39 anys va créixer en 12 punts, fins al 47%. Els principals motius que van portar els enquestats a votar van ser l’economia, el canvi climàtic i els drets humans i la democràcia. Pel 22% dels enquestats, el Brexit va tenir alguna influència a l’hora de fer que votessin. Segons l’eurobaròmetre, en el conjunt de la UE, el Brexit va encoratjar més a votar que no a no fer-ho.

El 66% dels enquestats ja sabia a quin partit votaria a les eleccions europees, mentre que el 33% van dubtar entre diferents opcions. Segons l’anàlisi de les dades, els ciutadans que van votar els Verds eren els que més dubtaven, mentre que aquells que van votar l’extrema dreta o partits antieuropeus estaven més segurs de la seva decisió. A més, el 43% dels enquestats van votar tenint en compte qüestions europees, mentre que el 42% ho va fer proritzant les qüestions estatals.