Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La Paeria es compromet a estudiar la concentració de serveis socials i millorar la seguretat al Centre Històric

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida s’ha compromès a establir un calendari de reunions amb l’assemblea Som Veïns, que agrupa veïns del Centre Històric de la ciutat, amb la voluntat de donar […]

Agències 05/08/2019

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida s’ha compromès a establir un calendari de reunions amb l’assemblea Som Veïns, que agrupa veïns del Centre Històric de la ciutat, amb la voluntat de donar resposta a les reivindicacions que fa l’entitat sobre diferents problemàtiques que afecten el barri i que giren entorn de l’incivisme, la seguretat, la neteja i la concentració de serveis socials al Centre Històric. La regidora de Participació, Elena Ferre, ha explicat que l’objectiu d’aquestes trobades serà “anar concretant actuacions” de forma conjunta per tal de “donar solució” a les dues principals línies en què es treballarà: la seguretat i els serveis socials. Des de l’assemblea de veïns han valorat positivament la trobada i el compromís assolit per la Paeria.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i altres responsables municipals, s’han reunit aquesta tarda amb representants de l’associació Som Veïns del Centre Històric de Lleida, que havia sol·licitat la trobada per traslladar al govern municipal les reivindicacions que fa l’entitat per tal de millorar les condicions de vida al barri. Fa unes setmanes, Som Veïns va lliurar a la Paeria un manifest, amb el suport de més de 600 signatures, en què l’entitat exigia a l’Ajuntament de Lleida diferents mesures com ara la descentralització dels serveis socials que s’ubiquen al Centre Històric (l’alberg, menjador social, centre d’atenció a les drogodependències, servei d’atenció a menors desemparats i persones en risc l’exclusió), una “lluita efectiva” contra el tràfic de drogues, un protocol d’assistència policial per als veïns i que la Paeria faci complir l’Ordenança municipal de civisme i convivència. Després de la trobada, la regidora de Participació i lluita contra la corrupció, Elena Ferre, ha expressat el compromís assolit pel govern municipal de mantenir un seguit de trobades amb l’assemblea veïnal per tal d’analitzar les reivindicacions que fa i buscar solucions per tal de fer front a les problemàtiques que denuncia Som Veïns. Així, ha explicat que les dues línies de treball se centraran en la seguretat i els serveis socials. En aquest sentit, la regidora ha reconegut la “concentració” de serveis socials i ha expressat la voluntat “d’estudiar la viabilitat d’ubicar els diferents serveis i atencions que s’ofereixen al Centre Històric en altres punts de la ciutat”. Des de Som Veïns, han fet una valoració positiva de la reunió i del compromís assolit per la Paeria d’establir un calendari de trobades “perquè es puguin anar donant solucionant a moltes de les problemàtiques malgrat que algunes són força complicades”, ha afirmat Josep Navarra, representant de l’assemblea de veïns. “Del que es tracta és anar-nos trobant, veient com evolucionen i anar-li donant solucions”, ha dit. La reunió també ha comptat amb la participació dels presidents de les associacions de veïns del Centre Històric, de Jaume I i de l’Ereta.