Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La ‘Novena’ de Beethoven dirigida per Gustavo Dudamel arribarà al Palau de la Música el 18 de setembre

ACN Barcelona.-La ‘Novena’ de Beethoven dirigida per Gustavo Dudamel amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i la Mahler Chamber Orchestra (MCO), juntament amb músics de l’Escuela Superior […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-La ‘Novena’ de Beethoven dirigida per Gustavo Dudamel amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i la Mahler Chamber Orchestra (MCO), juntament amb músics de l’Escuela Superior Reina Sofía de Madrid, arribarà al Palau de la Música el 18 de setembre. El concert servirà per homenatjar a la societat davant la crisi de la covid-19 i substitueix el que havia de dirigir el mateix Dudamel, al capdavant de l’MCO, amb l”Obertura Leonore’, la ‘Inacabada’ de Schubert i ‘La nit transfigurada’ de Schönberg, programat el 15 d’abril i que es va cancel·lar per la pandèmia.

El Palau ha explicat que és “un concert amb una gran càrrega simbòlica, ja que d’una banda serà un homenatge a tota la societat durant la covid-19, també una celebració de la vida i de la fraternitat humana simbolitzada per aquesta obra universal de Beethoven, i perquè suposarà així mateix el primer concert dels cors del Palau després de l’aturada de la seva activitat a causa del coronavirus”. El concert es repetirà l’endemà al Teatro Real de Madrid, en una iniciativa amb el patrocini destacat del Banco de Santander. Aquest concert substitueix el que havia de dirigir el mateix Dudamel, al capdavant de l’MCO, amb l”Obertura Leonore’, la ‘Inacabada’ de Schubert i ‘La nit transfigurada’ de Schönberg, programat el 15 d’abril i que es va haver de cancel·lar arran de la crisi sanitària. Les mateixes entrades seran vàlides per a la nova data del setembre, excepte algunes localitats dels laterals del primer i segon pisos, que s’anul·laran per acollir els cantaires de la casa i que es canviaran per localitzacions similars o superiors. Les persones que desitgin recuperar els diners o bé bescanviar les entrades per un altre concert podran fer-ho enviant un correu a taquilles@palaumusica.cat. La venda al públic en general s’activarà el proper 23 de juliol. El Palau ha recordat que arran de la covid-19 també es va haver de cancel·lar la versió semiescenificada de ‘Fidelio’ de Beethoven (Palau 100, 14 d’abril) amb Gustavo Dudamel i amb la col·laboració dels cors del Palau, un altre dels concerts emblemàtics de la temporada i commemoratiu del 250è aniversari del naixement de Beethoven. Una commemoració que es reprendrà, doncs, amb la ‘Novena Simfonia’ i durant la tardor amb els recitals dels pianistes Paul Lewis i Valentina Lisitsa.