Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La Moncloa critica l’absència d’Aragonès però subratlla la “importància d’obrir altres canals” de diàleg

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha criticat que amb l’absència del president del Govern, Pere Aragonès, “lamentablement els catalans s’han quedat muts” a la conferència de presidents […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha criticat que amb l’absència del president del Govern, Pere Aragonès, “lamentablement els catalans s’han quedat muts” a la conferència de presidents d’aquest divendres. Tanmateix, Rodríguez ha subratllat “la importància que s’hagin obert altres canals de comunicació que també són vàlids i legítims perquè són estatutaris i constitucionals”, en referència a la Comissió Bilateral amb la Generalitat que es reunirà dilluns a la tarda. La portaveu ha remarcat que s’hi abordaran “afers que estatutàriament corresponen als treballs d’aquestes reunions”.

Concretament, en roda de premsa després de la conferència de presidents, la portaveu ha dit que s’abordaran “qüestions que lamentablement van quedar aturades” i que són “les que realment importen als catalans”. Entre les qüestions, Rodríguez ha citat “transferències importants en matèria de beques i infraestructura ferroviària”.Fonts del govern espanyol han remarcat que no està previst parlar de fons europeus a la Comissió Bilateral. Aquesta qüestió s’abordarà dilluns al matí en una reunió multilateral i tècnica que comptarà amb presència catalana, segons ha explicat Rodríguez.La ministra ha afirmat que ha vist “bona voluntat” de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en els contactes preparatoris de la reunió. Rodríguez, com a ministra de Política Territorial, serà l’única ministra present a la trobada i ho farà acompanyada de secretaris d’Estat de diversos àmbits.