Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Junta Electoral de Barcelona veu l’etiqueta ‘#FAQsPrisisPilíticsTV3’ contrària a la llei però no sanciona la CCMA

ACN Barcelona.-La Junta Electoral Provincial de Barcelona conclou que l’etiqueta ‘#FAQsPrisisPilíticsTV3’ a Twitter del programa del 30 de març es contrària a la llei orgànica del règim electoral general i […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-La Junta Electoral Provincial de Barcelona conclou que l’etiqueta ‘#FAQsPrisisPilíticsTV3’ a Twitter del programa del 30 de març es contrària a la llei orgànica del règim electoral general i a la instrucció de la Junta Electoral Central (JEC) que prohibeix als mitjans públics la utilització de les expressions ‘presos polítics i exiliats’. Aquesta és la resolució com a resposta al recurs del PPC. La Junta no sanciona la CCMA però l’avisa que podria obrir expedient sancionador si es repeteix en el futur. Així mateix insta la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a abstenir-se de dur a terme “pràctiques informatives que s’apartin injustificadament de la vigent legalitat, en perjudici a la neutralitat informativa que caracteritza especialment el període electoral.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona considera que l’expressió “prisis pilítics” que el programa FAQs va utilitzar com a etiqueta en el seu compte de Twitter suposa una substitució de ‘presos polítics’, una expressió que la JEC ha prohibit per als mitjans públics durant el període electoral.El PPC havia portat aquesta qüestió a la Junta Electoral Provincial de Barcelona en considerar que és un intent “grotesc” de burlar l’ordre de la JEC que prohibeix el terme ‘presos polítics’. Els populars també demanaven que se sancionés la CCMA en cas d’incompliment de la llei electoral.