Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La Inspecció impulsarà campanyes de control del compliment de la jornada i els descansos a l’hostaleria i el transport

ACN Barcelona.-La Inspecció de Treball portarà a terme el 2020 dues campanyes per comprovar el compliment de la jornada laboral i els temps de descans en els sectors de l’hostaleria […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-La Inspecció de Treball portarà a terme el 2020 dues campanyes per comprovar el compliment de la jornada laboral i els temps de descans en els sectors de l’hostaleria i el transport. La directora general de la Inspecció, Maria Luz Bataller, ha explicat al Parlament que fins ara no s’havia fet una campanya específica sobre el compliment del registre horari i ha anunciat que durant el 2020 se’n faran. La primera a l’hostaleria, on “tothom coincideix que s’ha d’actuar”. D’altra banda, ha detallat que amb la incorporació d’un programa i formació podran començar a analitzar els tacògrafs dels camions per tal de conèixer les jornades dels transportistes, que constaten que “fan jornades d’onze hores i no fan els descansos que pertoquen”.

Bataller ha explicat que ja feien moltes actuacions fins ara sobre temps de treball però que ara, en disposar de l’eina del registre horari, en podran fer més i impulsaran aquestes campanyes. Ha assegurat que a Catalunya es continuen fent hores extra sense cobrar i amb aquestes campanyes s’intentarà detectar aquest fenomen.D’altra banda, també ha explicat que s’impulsarà una campanya contra la dinàmica de no pagar les quitances als treballadors. Ha reconegut que es tracta de “petites quantitats” per a l’empleat però que en el conjunt tenen un “ampli” volum. “És el seu dret, són els seus diners”, ha declarat. Bataller ha apuntat també que continuaran treballant en l’àmbit del gènere i la igualtat, que ha reconegut que és una matèria “molt complexa” perquè “no hi ha denúncies”.