Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La inflació al conjunt de l’Estat puja tres dècimes al gener i se situa a l’1,1%

ACN Barcelona.-La inflació al mes de gener al conjunt de l’Estat ha pujat un 1,1% al gener, segons l’indicador avançat de l’Índex de Preus al Consum (IPC) elaborat per l’Institut […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Barcelona.-La inflació al mes de gener al conjunt de l’Estat ha pujat un 1,1% al gener, segons l’indicador avançat de l’Índex de Preus al Consum (IPC) elaborat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de tres dècimes més que al desembre, quan la taxa en va situar en 0,8%. En aquest comportament, destaca els augments dels preus de l’electricitat, els aliments i les begudes no alcohòliques davant dels descensos que va registrar el 2019. Per la seva part, la variació anual de l’indicador avançat de l’IPC harmonitzat se situa al gener en l’1,1% també. Si la dada es confirma, també suposaria un increment de tres dècimes respecte el mes anterior.

Pel que fa l’evolució mensual de l’IPC, els preus de consum registren a gener un descens d’un 1% respecte el desembre, mentre que la variació de l’PCA se situa en el -1,4%.L’INE confirmarà aquestes dades el pròxim 14 de febrer.