Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

La gratuïtat de les escoles bressol generaria un “impacte positiu” de 154 MEUR de recaptació fiscal, segons l’ODEE

ACN Barcelona.-La gratuïtat de les escoles bressol generaria un “impacte positiu” en l’economia catalana i la reducció de les desigualtats de gènere. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi ‘Impacte […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-La gratuïtat de les escoles bressol generaria un “impacte positiu” en l’economia catalana i la reducció de les desigualtats de gènere. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi ‘Impacte econòmic d’una política de llars d’infants universal i gratuïta a Catalunya en clau de gènere. Una visió comparada a Espanya i Europa’ presentat per l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Barcelona. La gratuïtat total de l’oferta pública ampliada un 20% generaria 37.646 llocs de treball a temps complet amb 790 MEUR en rendes salarials, una recaptació fiscal de 154 milions i 160 milions més de renda alliberada per a les famílies. L’entitat presentarà les conclusions aquest divendres al president del Parlament, Roger Torrent.

Aquest impacte és “clarament superior” a la despesa de 163 milions d’euros necessària per fer un sistema ampliat i totalment gratuït, més la construcció de noves places al llarg de quatre anys (18,8 milions).