Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La Generalitat reconeix l’empresa Vitralls Bonet amb el Premi Nacional d’Artesania 2022

ACN Barcelona – La Generalitat ha reconegut l’empresa catalana Vitralls Bonet amb el Premi Nacional d’Artesania 2022, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. El premi reconeix la companyia […]

Agències 15/02/2023

ACN Barcelona – La Generalitat ha reconegut l’empresa catalana Vitralls Bonet amb el Premi Nacional d’Artesania 2022, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. El premi reconeix la companyia per la seva “trajectòria, excel·lència en la producció de nous vitralls i aportació en la reconstrucció i rehabilitació del patrimoni arquitectònic català”. Així mateix, el Govern, mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del departament d’Empresa i Treball, ha concedit el Premi al Talent Jove a la ceramista Sara Reig Pensi; el Premi Emprèn al vidrier Pròsper Riba Vilardell; el Premi Prestigia a l’artista tèxtil Esther Chacón Ávila; i el Premi Restaura a l’artesana Sara Berzosa Domingo.

Amb aquests cinc guardons el Govern vol reconèixer “la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector”.

El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al centre d’Artesania Catalunya. El Premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el Premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador.

El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim dilluns 20 de febrer.