Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La fiscalia defensa computar com a fets els treballs en benefici de la comunitat que no s’han pogut fer pel confinament

ACN Barcelona.-La fiscalia creu que s’han de computar com a fets els treballs en benefici de la comunitat que no s’han pogut fer pel confinament. Ho preveu en els casos […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-La fiscalia creu que s’han de computar com a fets els treballs en benefici de la comunitat que no s’han pogut fer pel confinament. Ho preveu en els casos en què el pla d’execució hagi funcionat satisfactòriament fins ara, “sense cap incompliment ni incidències negativa per part de l’intern”. Aquesta és la instrucció que dona als seus fiscals, argumentant que des del 16 de març, quan es va decretar el confinament, les postures han estat dispars. El ministeri públic argumenta que es tracta d’una causa de “força major”, en referència a l’estat d’alarma, i que no és l’intern, sinó l’administració qui té la competència de proporcionar la feina que permeti el compliment de la pena.

No computar aquests dies suposaria un retard en el seu llicenciament, en la data de cancel·lació i també provocaria perjudicis de planificació familiar i social, continua la fiscalia, que afegeix que també implicaria problemes per a la pròpia administració, ja que s’haurien de reformular tots els plans o programes de compliment.