Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La FAVB creu que les mesures de Govern per erradicar l’amiant “no són suficients”

ACN Barcelona – La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant creuen que les mesures anunciades pel president del Govern, Pere Aragonès, per erradicar […]

Agències 28/11/2022

ACN Barcelona – La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant creuen que les mesures anunciades pel president del Govern, Pere Aragonès, per erradicar l’amiant “no són suficients”. El dissabte passat, el cap de l’executiu va avançar que s’aprovarà la creació d’una oficina per l’erradicació de l’amiant i va prometre que en els primers mesos del 2023 s’impulsaria l’execució del Pla Nacional per l’Erradicació de l’Amiant i una llei al respecte. Els afectats consideren que les mesures “van en bona direcció”, però que “ni de lluny” permetran fer front a la gravetat del problema.

Entre els greuges que hi veuen: el retard de l’anunci, la poca precisió de l’anunci o la falta de recursos, ja que 10 milions d’euros no permetran treure “els 4,2 milions de tones de fibrociment que hi ha a Catalunya i que la Unió Europea demana que eliminem abans de deu anys”.

En aquest sentit, la FAVB considera que el tractament de l’amiant necessita de la implicació “de totes les administracions”, i per això demà al matí les víctimes entregaran un manifest a la Taula del Parlament per exigir als grups polítics “que estiguin l’altura per fer front a una pandèmia creixent i molt silenciada”.