Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La farmacèutica Aspen promet reduir un 73% el preu de sis medicaments contra el càncer a petició de Brussel·les

ACN Brussel·les.-La farmacèutica Aspen Pharma ha promès reduir un 73% el preu de sis medicaments contra el càncer a petició de Brussel·les. La multinacional sud-africana s’ha compromès a aquesta rebaixa […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Brussel·les.-La farmacèutica Aspen Pharma ha promès reduir un 73% el preu de sis medicaments contra el càncer a petició de Brussel·les. La multinacional sud-africana s’ha compromès a aquesta rebaixa després que la Comissió Europea li obrís una investigació el 2017 per abusar del seu poder de mercat per imposar “preus excessius” a medicaments vitals per la cura del càncer. Ara la CE ha obert una consulta pública per determinar si aquestes promeses són suficients per arxivar la investigació. L’associació europea de consumidors BEUC ha celebrat que la CE hagi forçat aquesta reducció de preus.

“Aquests compromisos beneficiaran els pacients i els sistemes sanitaris tan aviat com la Comissió de la UE els faci vinculants, després d’anys de lluita als tribunals”, ha assegurat la directora general del BEUC, Monique Goyens.