Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La direcció del Santander i els sindicats constitueixen la mesa per negociar l’ERO que afecta més de 5.000 empleats

ACN Barcelona.-La direcció del Banco Santander i els sindicats han constituït aquest dimarts la mesa negociadora de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta més de 5.000 empleats a tot […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-La direcció del Banco Santander i els sindicats han constituït aquest dimarts la mesa negociadora de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta més de 5.000 empleats a tot l’Estat. En la reunió d’avui, l’entitat ha entregat la documentació on es justifica l’aplicació de l’ERO i les dues parts han fixat un període de negociació que s’allargarà un termini màxim de 30 dies. La pròxima trobada se celebrarà el dimarts 24 de novembre. Des de Comissions Obreres (CCOO) defensen que l’expedient és “desproporcionat” i ja han assegurat que intentaran evitar el màxim d’acomiadaments possibles. En aquest sentit, el sindicat ja ha posat sobre la taula la possibilitat d’incrementar el nombre de recol·locacions en altres societats del grup.

Amb aquest expedient, el Santander vol acomiadar vora 4.000 treballadors –un 13% de la seva plantilla- i tancar al voltant de mil oficines a tot l’Estat. Per altra banda, l’empresa té intenció de reubicar 1.090 empleats més en altres societats vinculades al Santander. Per dur a terme aquest procés, l’entitat presidida per Ana Botín va anunciar la contractació de l’agència Lee Hecht Harrison, del grup Adecco.