Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

La Diputació de Barcelona destina 2,5 MEURS a netejar vegetació per prevenir incendis forestals en 99 urbanitzacions

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha aprovat ajuts econòmics i tècnics per a un total de 104 municipis per accions en prevenció d’incendis forestals a dur a terme al llarg […]

Agències 14/06/2021

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha aprovat ajuts econòmics i tècnics per a un total de 104 municipis per accions en prevenció d’incendis forestals a dur a terme al llarg d’aquest any 2021 i el 2022. Es tracta d’una aportació de 2.568.280 euros. S’actuarà en un total de 99 urbanitzacions i nuclis de població situats en zones forestals, on es treballarà en l’obertura de franges i estesades de vegetació en parcel·les. Aquests ajuts permetran executar treballs forestals per a reduir la densitat d’arbrat i per a l’estassada de sotabosc en 701,29 hectàrees d’aquets nuclis, d’acord amb el que estableix la legislació vigent en matèria de prevenció d’incendis forestals. Els treballs es duran a faran en zones forestals o franges de 500 metres perimetrals.

Les actuacions també es faran en les parcel·les de titularitat municipal ubicades dins del perímetre de la franja exterior de protecció de nuclis de població. Aquest ajut econòmic als ajuntaments inclou tant el finançament de l’execució dels treballs forestals com el finançament de la direcció facultativa de l’obra.Pel que fa a actuacions de suport tècnic, per a l’any 2022, un total de 51 municipis han sol·licitat elaborar plànols de delimitació d’urbanitzacions i nuclis de població i edificacions a escala 1:50.000 i 1:5.000, així com la disponibilitat de la delimitació com a capa integrada en el Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN). A banda, uns altres 41 ajuntaments han sol·licitat recursos per a redactar el document tècnic executiu per a la reducció de la densitat d’arbrat i per a l’estassada de sotabosc, tal com estableix la legislació vigent en matèria de prevenció d’incendis forestals.