Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

La desconeguda comèdia de Santiago Rusiñol, ‘El bon policia’, arriba a El Maldà

ACN Barcelona.-La desconeguda comèdia de Santiago Rusiñol, ‘El bon policia’, arribarà el 9 de febrer a El Maldà, per a la qual els actors Ricard Farré i Arnau Puig han […]

Avatar
Agències 21/01/2021

ACN Barcelona.-La desconeguda comèdia de Santiago Rusiñol, ‘El bon policia’, arribarà el 9 de febrer a El Maldà, per a la qual els actors Ricard Farré i Arnau Puig han adaptat el text i han creat una dramatúrgia pròpia. Es tracta d’una comèdia d’embolics amb situacions hilarants que posen en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia. El resultat és un “text punyent” i d’actualitat. ‘El bon policia’ és una obra molt poc representada i que en la seva estrena al Teatre Romea el 10 de novembre de 1905 va provocar un gran enrenou de crítica. Una de les particularitats de l’adaptació i la nova dramatúrgia de l’obra és que els deu personatges del text són interpretats, només, pels dos actors.

Segons els seus creadors, l’obra, que es podrà veure fins al 9 de març, proposa un treball artesà i acurat que juga amb les convencions teatrals amb el desig d’endinsar l’espectador en aquesta comèdia amb música de Joel Riu. La proposta és un divertimento d’embolics amb situacions hilarants que posen en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia i que defensa la llibertat de viure, amb qui i com un vulgui.Els actors Ricard Farré i Arnau Puig han estat dirigits per Xavier Albertí, Josep Maria Flotats, Pere Planella, Josep Maria Mestres, Hermann Bonnín, Lluís Pascual, Xicu Masó, Anna Maria Ricard, Glòria Balanyà, Ricard Reguant, Carol López, Josep Maria Miró, Ferran Utzet, Israel Solà i Adrià Aubert, entre altres.