Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La demanda d’energia elèctrica a Catalunya cau un 21,1% aquest dijous

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a Catalunya continua a la baixa per la paràlisi de l’activitat econòmica provocada pel coronavirus. A les onze del matí d’aquest dijous, el consum d’electricitat […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a Catalunya continua a la baixa per la paràlisi de l’activitat econòmica provocada pel coronavirus. A les onze del matí d’aquest dijous, el consum d’electricitat al territori era de 4.873 MWh, un 21,1% menys respecte a un dijous habitual. El passat 5 de març, dies abans que el govern espanyol decretés l’estat d’alarma, la demanda d’energia elèctrica a Catalunya va ser de 6.178 MWh, segons dades d’Endesa –la companyia que controla el 95% de la xarxa al territori-. Al conjunt de la Península Ibèrica, el consum d’electricitat a les onze del matí d’aquest dijous ha caigut un 22,4% respecte al dijous 5 de març, segons Red Eléctrica.

L’última actualització de dades arriba poc després que Endesa hagi anunciat que oferirà llum i gas de forma gratuïta als hotels medicalitzats que ajuden a fer front a la crisi sanitària. En aquesta primera fase del projecte, un total de 13 hotels repartits entre Madrid, Catalunya, Andalusia, Aragó, les Illes Balears i Melilla se’n beneficiaran. Es tracta del Cotton House Hotel (Barcelona), l’Hotel Alimara (Barcelona), l’Ayre Gran Hotel Colón (Madrid), el Meliá Palma Bay (Illes Balears), el Meliá Sitges (Barcelona) el Tryp Vielha Baqueira (Lleida), l’Hotel Tryp Melilla (Melilla), l’Hotel Meliá Sarrià (Barcelona), l’Ilunion Alcora (Sevilla), l’Ilunion Atrium (Madrid), l’Hotel Ciudad de Alcañiz (Terol), l’Hotel Praga (Madrid) i l’Hotel Occidental Aranjuez (Madrid). A aquesta llista també s’ha d’afegir el Pavelló 7 de la Fira de Barcelona, que durant aquests dies s’ha convertit en un centre d’atenció per a persones sense llar.