Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La demanda al transport públic continua caient per sobre el 90% en el primer dia suspensió de tarifes

ACN Barcelona.-La demanada del transport públic continua caient per sobre el 90% en hora punta, en la línia de les darreres jornades, coincidint amb el primer dia que els operadors […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-La demanada del transport públic continua caient per sobre el 90% en hora punta, en la línia de les darreres jornades, coincidint amb el primer dia que els operadors de l’ATM han suspès temporalment les tarifes per als treballadors dels serveis essencials que necessiten traslladar-se. Concretament, a Rodalies, ha caigut un 95,5%, mentre que a FGC el descens ha estat d’un 93,9%, concretament han traslladat 5.101 persones. Pel que fa a TMB, el metro ha registrat un 90% menys de viatgers fins a les nou del matí respecte un dijous feiner normal, mentre que fins a les vuit ha estat del 86,5%, mig punt més que ahir, i fins a les 7h d’un 77% menys davant el 76% d’aquest dimecres.

En el global de la jornada, l’ús del metro va registrar un descens del 92,2% respecte un dimecres normal i en el bus fins a un 95% menys d’afluència.Des d’aquest dijous i fins el dia 9 d’abril, els operadors de l’ATM han suspès les tarifes del transport públic per als treballadors de serveis essencials, els únics que aquests dies poden desplaçar-se lliurement. En el cas de TMB i FGC, el bitllet s’ha de validar igualment, mentre que a Rodalies uns sensors de proximitat obren les portes quan detecten el viatger a prop. Renfe va optar per aquest sistema per agilitzar l’entrada i sortida d’usuaris i perquè no tenia marge de temps per implantar un sistema diferent en les 214 estacions de la seva xarxa. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana controlaran que tots els passatgers es moguin per motius autoritzats.