Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La CUP reclama l’accés universal a la salut incloent el trànsit i el reconeixement de “l’autodeterminació de gènere”

ACN Barcelona.-La CUP reclamen l’accés universal a la salut incloent el trànsit i el reconeixement de “l’autodeterminació de gènere”. És una de les exigències que ha expressat la formació anticapitalista […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Barcelona.-La CUP reclamen l’accés universal a la salut incloent el trànsit i el reconeixement de “l’autodeterminació de gènere”. És una de les exigències que ha expressat la formació anticapitalista coincidint amb el dia internacional per l’alliberament sexual i de gènere. En un acte des de la glorieta de la transsexual Sònia Rescalvo, al parc de la Ciutadella, la CUP ha volgut visibilitzar les discriminacions contra el col·lectiu LGBTI. “És urgent donar resposta a totes les violències que pateixen i ho farem de la mà del conjunt de la classe treballadora”, ha subratllat el diputat de la CUP-Guanyem Xavier Pellicer.

En la llista de reivindicacions de la CUP també hi ha una renda bàsica universal per facilitar la independència econòmica i combatre l’exclusió de les persones LGBTI; garantir una feina digna, amb la derogació de les reformes laborals, i la reducció de la jornada a 30h setmanals. Així com aconseguir l’aplicació efectiva de la legislació contra l’LGBT-fòbia de les empreses i “cossos repressius”. També reclamen garantir els drets bàsics d’habitatge, mitjançant l’aturada immediata dels desnonaments, l’expropiació de pisos buits de grans tenidors i la creació d’un parc públic de lloguer social. Segons la CUP, hi ha més desocupació, salaris més baixos i un constant assetjament LGBT-fòbic en l’àmbit laboral, on el 70% de les persones que pertanyen al col·lectiu oculten la seva orientació sexual.En l’acte també hi ha participat Àngel Camacho, de la Crida LGBTI, que ha recordat que les persones del col·lectiu tenen menys possibilitat de trobar feina, una discriminació que en el cas de les persones trans, s’enfila fins al 80%. En aquest context, ha afegit que actualment set de cada deu persones no surt de l’armari en el seu àmbit laboral perquè pateixen discriminació.