Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La CUP proposa “expulsar les empreses de l’Ibex-35” dels municipis catalans i “coordinar accions de desobediència”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La CUP proposa “expulsar les empreses de l’Ibex-35” dels municipis catalans i “coordinar accions de desobediència” a nivell local. Són dues de les iniciatives que els anticapitalistes plantegen per a les municipals del maig. “Hem d’anar més enllà del simbolisme i construir sobirania per avançar cap a la independència també des dels municipis”, ha defensat la diputada de la CUP Laia Estrada en la presentació aquest dimarts de les seves 167 candidatures als comicis locals. Jordi Barbero, membre del Secretariat Nacional i alcaldable de Sant Boi, ha explicat que es volen consolidar com a “alternativa real al món local”, però també posen el “focus” a Barcelona com a plaça “crucial” per impulsar una “capitalitat forta vinculada al país”.

Amb menys del 4% dels vots, la CUP va quedar fora del consistori barceloní en les darreres eleccions i ara intentarà tornar a entrar amb la candidata i diputada Basha Changue. Amb tot, Barbero ha destacat que també aposten per tenir presència “en la majoria de capitals de comarca i als municipis poblacionalment més importants de Catalunya”.

Publicitat

En les municipals del 2019 la CUP-Guanyem va ser la segona força a Girona i a Tarragona va obtenir 2 regidors, però no van entrar ni a Barcelona ni a Lleida. A tota Catalunya els anticapitalistes van aconseguir 176.841 vots (5,06%), un resultat inferior respecte els comicis del 2015, quan van representar el 7,63% dels vots.

En aquestes eleccions la CUP-AMUNT ha reduït el nombre de candidatures. En concret 23 menys, ja que el 2019 van presentar-ne 190. Lluc Salellas repeteix com a candidat de Guanyem Girona, Ruben Cobo encapçala la candidatura de la CUP a Lleida, mentre que Eva Miguel es presenta a Tarragona i Basha Changue intentarà entrar al consistori barceloní.

<strong>Candidatura d’alternativa als “cacics”</strong>

En un context que consideren de “triple crisi” (econòmica, ecològica i democràtica) la CUP es presenta a les municipals com un espai “independentista, anticapitalista, feminista, ecologista i antiracista”. La formació considera que no pot separar l’eix nacional de l’ideològic de cara als pactes postelectorals, però ja avança que pretén enfrontar-se als “poders caciquistes” que hi hagi a cada municipi. “Hi ha cacics de tots els partits polítics”, ha remarcat Estrada.

La CUP presentarà aquestes candidatures i la seva proposta política en un gran acte el pròxim 6 de maig a Santa Coloma de Gramenet. La candidatura independentista revalida la coalició Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT) per concórrer a les eleccions del 28 de maig.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió