Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

La CUP presenta el lema de campanya per a les eleccions del 10-N: ‘Ingovernables’

ACN Barcelona.-La CUP ha presentat el lema de campanya per a les eleccions estatals del 10 de novembre, ‘Ingovernables’. És la primera vegada que els anticapitalistes concorren a uns comicis […]

Agències 29/10/2019

ACN Barcelona.-La CUP ha presentat el lema de campanya per a les eleccions estatals del 10 de novembre, ‘Ingovernables’. És la primera vegada que els anticapitalistes concorren a uns comicis estatals, i ho fan per aportar al Congrés dels Diputats una veu “independentista, d’esquerres, internacionalista que impugni el sistema polític i judicial de la monarquia corrupta”, segons escriuen al dossier de campanya que han facilitat als mitjans. També expliquen que no han preparat un programa “exhaustiu” perquè consideren que l’Estat és “irreformable” i no en pretenen la transformació ni la governança. Els cupaires invertiran 92.065,99 euros a la campanya, a partir de donacions, concretament 18.000 euros, i de fons propis del partit.

“Denunciar i combatre” la “repressió” de l’Estat és un altre dels objectius de la CUP al Congrés dels Diputats, formació a la qual l’última enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) atorga aquest dimarts entre un i dos diputats.El partit també treballarà per l’autodeterminació, l’amnistia i el “dret a una vida digna” i per “teixir aliances” amb els col·lectius que “dins i fora dels Països Catalans” treballin per “fer caure el règim en favor dels pobles i la classe treballadora”.Pel que fa al lema de campanya, ‘Ingovernables: autodeterminació, amnistia i drets’ vol traslladar “la impugnació dels grans consensos que pretenen participar d’una lògica reformista de l’estat espanyol”. I afegeixen: “Treballarem per propiciar un clima de crisi política permanent, evitant un pacte d’Estat, denunciant les pràctiques demofòbiques del règim i evidenciant que sense el reconeixement al dret a l’autodeterminació de Catalunya no hi haurà governabilitat”.