Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La CUP es reivindica com “l’única alternativa” als municipis per fer front al model dels macroprojectes

ACN Sant Cugat – La CUP s’ha reivindicat com “l’única alternativa d’esquerres i independentista” als municipis per fer front al model de macroprojectes que, segons els anticapitalistes, porta a terme […]

Agències 11/02/2023

ACN Sant Cugat – La CUP s’ha reivindicat com “l’única alternativa d’esquerres i independentista” als municipis per fer front al model de macroprojectes que, segons els anticapitalistes, porta a terme el Govern. En unes jornades que han aplegat més de 200 persones a Sant Cugat, la CUP ha presentat el lema de campanya de cara a les eleccions municipals del maig: ‘Gent que lluiti és el que cal’. Els anticapitalistes asseguren que els seves candidatures arreu del país faran front a la “nova sociovergència de PSC i ERC” que, segons diuen, amb l’acord de pressupostos han imposat un “model de precarietat basat en casinos, avions i autopistes”.

La proposta de la CUP de cara a les eleccions municipals es basa en quatre eixos claus: La defensa del territori apel·lant a un transport públic i de qualitat; la garantia de drets posant el focus en la necessitat d’acabar amb el “drenatge” de recursos públics a mans privades; l’ampliació de sobiranies per fer possible la independència de Catalunya; i, finalment, la necessitat de “viure segures” per fer front a la crisi social i econòmica.

I és que, segons els cupaires, ells són els únics capaços de “tensar” les institucions “posant els ajuntaments al servei de la majoria de la població i al servei de garantir drets”.

La CUP també ha emplaçat En Comú Podem a abandonar pactes entre Barcelona, Catalunya i l’Estat per aprovar pressupostos “d’empassar-se gripaus”. I han posat com a exemples la coneguda com a “llei Mordassa”, l’ampliació de l’aeroport del Prat, el Quart Cinturó i el Hard Rock. Es tracta, segons ha dit, d’un “intercanvi de cromos amb el què només hi surt perdent la gent”.