Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

La contractació d’espais flexibles cau un 87% a Barcelona el 2020, amb 9.120 metres quadrats

ACN Barcelona.-La contractació de nous espais per part d’operadors ‘flex’ ha caigut un 87% a Barcelona el 2020, fins a 9.120 metres quadrats, segons l’estudi ‘Un nou model en un […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-La contractació de nous espais per part d’operadors ‘flex’ ha caigut un 87% a Barcelona el 2020, fins a 9.120 metres quadrats, segons l’estudi ‘Un nou model en un nou entorn’ de Cushman&Wakefield i ProworkSpaces. “La caiguda de la contractació es deu al context en el qual ens trobem i a l’auge del sector en els últims anys, la qual cosa provoca que el ‘flex’ estigui entrant en un estat de maduració on cal rendibilitzar els espais”, ha assegurat el Head of Research de Chusman&Wakefield, Ramiro Rodríguez. Per fer front al nou escenari, els gestors dels espais flexibles aposten per despatxos privats, que podrien representar fins al 75% de la superfície total, i la incorporació de sales especials per a esdeveniments virtuals.

Els principals demandants d’aquest tipus d’espais són ‘start-ups’, autònoms i petites i mitjanes empreses, que sumen entre un 60% i un 80% de la contractació. En una enquesta realitzada a 200 associats de la patronal del sector, el 45% creu que les xifres d’ocupació es mantindran a curt termini i el 56% considera que els preus no variaran.Per a Cushman&Wakefiel, la contractació de l’espai flexible es reactivarà, però es produirà una deslocalització dels espais cap als afores de les ciutats. “A curt termini, veiem que les ofertes de ‘flex space’ i ‘coworking’ suburbanes són una tendència per al sector i la descentralització de la demanda reforça l’ús de l’espai flexible”, afirma Rodríguez.