Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La contractació a Catalunya i les Illes Balears caurà un 3% en el primer trimestre de 2021, segons ManpowerGroup

ACN Barcelona.-La contractació a Catalunya i les Illes Balears caurà un 3% en el primer trimestre de 2021, segons l’estudi presentat per ManpowerGroup sobre les previsions d’ocupació. L’estudi identifica una […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-La contractació a Catalunya i les Illes Balears caurà un 3% en el primer trimestre de 2021, segons l’estudi presentat per ManpowerGroup sobre les previsions d’ocupació. L’estudi identifica una tendència positiva a la zona del nord-oest d’Espanya, referent a Astúries, Castella – Lleó i Galícia, d’un 5%. A la resta de l’Estat, les previsions de contractació són negatives. Previsiblement, la contractació caurà un 3% a la zona centre (Castella – La Manxa i Madrid), est (Comunitat Valenciana i Múrcia), nord-est (Catalunya i Illes Balears) i sud (Andalusia, Extremadura i Illes Canàries). La caiguda més notable es registrarà a la zona nord (Aragó, Cantàbria, La Rioja, Navarra i el País Basc), on els directius situen en un -10% les previsions.

A Catalunya i les Illes Balears els plans de contractació s’han mantingut relativament estables en comparació amb el trimestre anterior, però han caigut nou punts percentuals respecte al mateix període de l’any passat.”És urgent transformar l’economia per impulsar la creació d’ocupació en el nostre país”, ha assegurat el president executiu de ManpowerGroup, Raúl Grijalba. “Vivim un moment crític per al mercat laboral i les expectatives de contractació dels espanyols no fan sinó que confirmar la fragilitat del teixit empresarial espanyol davant la inestabilitat que vivim. Hem d’afrontar el problema d’una forma immediata, integral i efectiva i fer créixer la confiança entre els empresaris”, ha afegit. A escala estatal, les dades previstes per al primer trimestre de 2021 continuen reflectint una molt baixa o nul·la expectativa de contractació per part dels directius espanyols. Només la gran empresa, de més de 250 empleats, confia a poder fer algun tipus d’ampliació en els seus equips en el pròxim trimestre. En l’extrem oposat es troben les microempreses, de menys de deu treballadors, amb una projecció del -8%. Per sectors, el més afectat és l’hostaleria, amb unes previsions de contractació de -20%. A aquest li segueix la construcció i el comerç (-5%); finances i serveis empresarials (-4%), i la indústria manufacturera i altres serveis (-1%).