Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La confiança dels ciutadans en el BCE es manté baixa després de la davallada iniciada durant la crisi financera

ACN Brussel·les.-La confiança dels ciutadans en el Banc Central Europeu (BCE) es manté a un nivell baix i és la institució europea que genera menys confiança, per sota del Parlament […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Brussel·les.-La confiança dels ciutadans en el Banc Central Europeu (BCE) es manté a un nivell baix i és la institució europea que genera menys confiança, per sota del Parlament Europeu i de la Comissió Europea. Segons apunta un informe del BCE, la confiança dels ciutadans en la institució no es recupera de la davallada iniciada durant els anys de la crisi financera, sinó que s’ha estabilitzat a nivells baixos. Tot i ser la institució europea que genera menys confiança entre els ciutadans, sí que en genera més que les institucions estatals. La poca confiança en el BCE contrasta amb el suport dels ciutadans a l’euro, que ha assolit el seu nivell més alt el 2019.

“En comparació amb les institucions tant de la UE com les estatals, la confiança en el BCE sembla haver-se vist desproporcionadament afectada per la crisi i ha experimentat una caiguda més profunda i una recuperació més lenta”, apunta l’informe en relació amb la davallada en la confiança en la institució iniciada amb la crisi financera.