Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La Comunitat de Madrid veu “difícil d’entendre” l’estat d’alarma i insisteix a confinar per zones bàsiques de salut

ACN Madrid.-La Comunitat de Madrid no ha fet cas de l’ultimàtum del govern espanyol i ha proposat confinar per zones bàsiques de salut. El govern autonòmic d’Isabel Díaz Ayuso ha […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Madrid.-La Comunitat de Madrid no ha fet cas de l’ultimàtum del govern espanyol i ha proposat confinar per zones bàsiques de salut. El govern autonòmic d’Isabel Díaz Ayuso ha rebutjat, de nou, el tancament perimetral de municipis sencers i ha considerat “difícil d’entendre” l’aplicació de l’estat d’alarma per part de l’executiu de Pedro Sánchez. El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha afirmat en roda de premsa que ha estat un “xantatge” i que “cap madrileny entendrà” que s’imposi el confinament de Madrid i nou municipis més. Ruiz Escudero ha defensat que la Comunitat de Madrid té “un pla que funciona” i ha assegurat que l’executiu autonòmic “treballarà perquè s’aixequi” l’estat d’alarma.

El conseller de Sanitat ha defensat que la decisió de confinar per barris és “l’encertada”, ja que a diferència del tancament perimetral de municipis sencers, ve “avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid”. La proposta de la Comunitat de Madrid és endurir el criteri per confinar els barris perquè passi a ser de 750 casos per cada 100.000 habitants (i no 1.000) la qual cosa implicaria confinar 51 zones.Ruiz Escudero ha afirmat que el govern autonòmic ha tractat de “convèncer” el govern espanyol que el confinament per zones bàsiques de salut és un model que “funcionava” perquè la incidència de casos ha baixat.El conseller de Sanitat ha donat per fet que a partir d’ara serà el govern espanyol qui assumeixi el control de la gestió de la pandèmia però ha dit que la Comunitat de Madrid estarà “cada dia per tractar que l’aixequin com abans millor”. “Pel bé i la salut dels madrilenys”, ha remarcat.