Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La comissió d’Afers Legals de l’Eurocambra acorda reactivar el suplicatori contra Puigdemont de forma telemàtica

ACN Brussel·les.-La comissió d’Afers Legals ha acordat reactivar el suplicatori contra els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per via telemàtica. Després que els serveis jurídics […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Brussel·les.-La comissió d’Afers Legals ha acordat reactivar el suplicatori contra els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per via telemàtica. Després que els serveis jurídics de l’Eurocambra avalessin reprendre el procés de forma remota per les restriccions per la covid-19, la presidència de la comissió, en mans de Ciutadans, va proposar a la resta de grups reprendre el procés per decidir si aixecar o no la immunitat als eurodiputats de Junts de forma remota perquè l’Eurocambra ha restringit les reunions a les seves instal·lacions per l’elevat nombre de contagis a Brussel·les durant, com a mínim, el mes de novembre. Els grups tenien fins dilluns per presentar objeccions a la proposta de la presidència.

Fonts de la presidència de la comissió d’Afers Legals apunten que encara no hi ha un calendari per al procés.El suplicatori contra Puigdemont, Comín i Ponsatí va quedar paralitzat per les dificultats per realitzar les vistes, que s’han de fer a porta tancada per garantir la confidencialitat del procediment, per la pandèmia. Després d’una pregunta de la presidència de la comissió, els serveis jurídics de l’Eurocambra van reconèixer que reprendre el procés per via telemàtica implica “un risc” pel que fa a la confidencialitat, però remarcaven també que la comissió té “l’obligació” de tirar endavant amb el procés. En el seu informe, els serveis jurídics avalen que els eurodiputats participin des de qualsevol indret de manera remota, però insta la comissió a prendre mesures per garantir la confidencialitat del procés.