Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La comèdia musical d’Els Amics de les Arts ‘Pares normals’ s’estrenarà al Teatre Poliorama al novembre

ACN Barcelona – ‘Pares normals’ és el nom de la nova comèdia musical en català que s’estrenarà el proper mes de novembre al Teatre Poliorama, dirigida per Sergi Belbel i […]

Agències 29/03/2022

ACN Barcelona – ‘Pares normals’ és el nom de la nova comèdia musical en català que s’estrenarà el proper mes de novembre al Teatre Poliorama, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Enric Cambray, Júlia Bonjoch i Albert Pérez, entre altres. L’espectacle homenatja les sempre difícils relacions entre pares i fills, i parteix d’una idea original d’Els Amics de les Arts –autors també de les cançons- que des del 2018 perseguien la idea de crear un musical en català per a tots els públics. El projecte ha anat prenent cos amb la implicació de Minoria Absoluta i la participació en l’escriptura de Marc Artigau. Tot i que les cançons són inèdites, la sensibilitat de les històries que conté la discografia d’Els Amics de les Arts ha estat el punt de partida.

Els Amics de les Arts, Marc Artigau i Minoria Absoluta han desvetllat aquest dimarts els detalls de l’espectacle ‘Pares normals’, que s’estrenarà al Teatre Poliorama el proper 18 de novembre. L’espectacle, dirigit per Sergi Belbel, estarà protagonitzat per Enric Cambray, Júlia Bonjoch, Albert Pérez, Annabel Totusaus i Lucía Torres, amb Bernat Cot, Víctor Gómez i Anna Herebia

Pares normals és una comèdia musical que compta amb una banda sonora de cançons inèdites d’Els Amics de les Arts, interpretades pels actors i actrius de l’espectacle. En la presentació d’avui el trio format per Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret han tocat en directe algunes cançons de l’espectacle amb les veus dels protagonistes de l’obra, tot i que al Poliorama no seran ells els músics que toquin les cançons en directe.

<strong>L’Aran i els seus pares</strong>

Pares normals és la història de l’Aran, un advocat d’uns trenta anys que ha decidit muntar la seva vida a milers de quilòmetres de distància dels seus pares, perquè “no hi ha res més allunyat d’ell i de la seva manera d’entendre el món que els seus pares”. En un viatge llampec a Barcelona per explicar-los que es casa, un accident inesperat trenca tots els seus plans i fa que el protagonista hagi de replantejar-se la seva existència, i comenci a veure els seus pares d’una altra manera.

<strong>Un projecte de quatre anys</strong>

El grup musical Els Amics de les Arts ja han estat vinculats a les arts escèniques amb anterioritat, han treballat en diversos espectacles teatrals i van arribar a tenir alguns papers a sèries de televisió. Durant el confinament de 2020, van guionitzar i enregistrar la sèrie ‘Atrapats Aquí’ estrenada a YouTube.

A partir d’aquestes inquietuds cap a la interpretació es gesta un dels seus grans projectes i motivacions: fer un espectacle musical. Expliquen els músics que l’ambició de fer-lo els acompanya des de la fundació del grup, però no va ser després d’un emotiu concert al Palau de la Música el mes de novembre de 2018 quan es va posar en marxa aquesta seva “vella” idea. Minoria Absoluta els va voler acompanyar en l’aventura, i després s’hi va sumar Marc Artigau com a coautor, Eva Mor i finalment Sergi Belbel com a director.

Ferran Piqué, Dani Alegret i Joan Enric Barceló han explicat a l’ACN que la diversió d’aquest procés creatiu és en part la llibertat per anar fins a límits que en la composició d’un disc no es permeten, perquè tot està al servei de la història. Les cançons, totes inèdites, s’han creat a partir de l’argument i no al revés, tot i que el diàleg amb Marc Artigau i el procés de treball també ha generat trama i música nova, en un camí creuat.

Sobre el seu contingut, Els Amics de les Arts expliquen que han creat una comèdia “poc normal”, i d’aquí la ironia del seu títol. Perquè “no hi ha pares normals”, diuen, encara que a tothom li agradaria tenir-los.

<strong>Cançons inèdites</strong>

Per a la composició de les 14 noves cançons que formen part del musical, Els Amics de les Arts han fet una immersió en alguns dels musicals més influents dels últims anys. La primera cançó es va fer pública just un any abans de l’estrena del musical, el 22 de novembre del 2021. Es tracta de “Crec que podria odiar-te”, tota una peça plena d’energia pop que fa de les contradiccions romàntiques una festa on tothom hi és convidat. La cançó acumula desenes de milers d’escoltes a través de les múltiples plataformes musicals on s’ha distribuït.

Júlia Bonjoch, una de les actrius protagonistes, ha comentat a l’ACN que ella ha estat fan d’Els Amics de les Arts. Fins i tot confessa que fa uns anys el to del seu telèfon era la cançó ‘Jean Luc’. Així doncs, la il·lusió de poder participar-hi és màxima. Bonjoch també valora el fet de participar en un muntatge de creació, que està en procés de creació.