Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La CHE diu que els nivells dels embassaments de la conca a Catalunya “són normals” malgrat la manca de precipitacions

ACN Lleida.-La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) assegura que els nivells d’aigua dels embassaments de la conca que hi ha Catalunya “són normals” malgrat la falta de precipitacions de l’estiu […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Lleida.-La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) assegura que els nivells d’aigua dels embassaments de la conca que hi ha Catalunya “són normals” malgrat la falta de precipitacions de l’estiu i la primavera. Segons la presidenta de l’ens, Maria Dolores Pascual, la imatge d’algunes cues de pantans seques per la falta d’aigua es justifica pel fet que estem a final de temporada de reg, però ha garantit l’abastiment per les aportacions de les diferents Danes que hi ha hagut al país. Pascual també ha dit que els cabals ecològics del Segre al seu pas per Lleida ja estan fixats des del Pla Hidrològic anterior i que es compleixen “escrupolosament”.

Segons Pascual, exceptuant Navarra i la província de Saragossa on hi ha decretada una prealerta per sequera, a la resta de zones de la conca, els índex són normals. Per aquest motiu, ha assegurat que les campanyes i demandes d’aigua se satisfaran amb garanties i ha confiat que el nou any hidrològic comenci bé.Pel que fa al cabal ecològic del Segre, Pascual ha recordat que al seu moment es va incorporar un criteri per poder-lo identificar i que també s’estan fent, en diferents punts de la conca, puntes de simulació d’avingudes que serveixen per prevenir la proliferació de macròfits al riu. Per fer-ho, la CHE compta amb la col·laboració de la companyia elèctrica, que ho controla “escrupolosament”.