Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La CGT acusa el RACC de promoure un ERTO de reducció de jornada per obtenir una “facturació extra”

ACN Barcelona.-La CGT ha acusat el RACC d’aprofitar l’ERTO de reducció de jornada per obtenir una “facturació extra” i “recuperar les grans pèrdues econòmiques” pel canvi del sistema informàtic aquesta […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-La CGT ha acusat el RACC d’aprofitar l’ERTO de reducció de jornada per obtenir una “facturació extra” i “recuperar les grans pèrdues econòmiques” pel canvi del sistema informàtic aquesta tardor que, denuncia, ha deixat treballadors “sense recursos” i als socis “mal atesos” provocant que aquests hagin deixat l’entitat en “estampida”. Segons el sindicat, si es redueix la jornada, l’empresa les obligarà a fer la mateixa feina “en menys hores i pagant menys”, ja que el govern es faria càrrec del 70% de la nòmina. Per això, critiquen que s’enviï els treballadors a l’atur de forma “fraudulenta” i insta el govern a demanar al RACC la facturació no només des del moment de l’estat d’alarma pel coronavirus sinó també des del novembre del 2019.

En un comunicat, el sindicat també es felicita per haver impedit que l’ERTO hagi afectat als servei mèdic de l’entitat en ple pic de la pandèmia del coronavirus. “Aquest nyap finalment ha estat retirat després que la CGT va fer valdre fa unes setmanes que cap ERTO a serveis sanitaris podia ser acceptat, arran dels que presentaven empreses d’ambulàncies subcontratades per Catsalut”, assenyala.El RACC ha anunciat aquesta setmana que negocia amb la plantilla un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per la crisi del coronavirus. L’entitat va subratllar que no es tracta d’un expedient de suspensió d’ocupació sinó de reducció de jornada laboral i que la mesura s’ha adoptat per la caiguda “important” de l’activitat a causa de “l’alarma sanitària” provocada pel covid-19. Segons el RACC, aquest descens supera el 60% en els àmbits principals d’actuació, “molt relacionats amb la mobilitat”. Amb tot, la firma exclou de l’ERTO el seu servei mèdic, que atesa l’emergència sanitària “ha vist incrementada” l’activitat i afirma que aquest servei s’ha reforçat coincidint amb la pandèmia.