Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La CE vol “reforçar la seguretat” dels productes xinesos venuts a Internet i lluitar contra l’obsolescència programada

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea vol “reforçar la seguretat” dels productes xinesos venuts a Internet i lluitar contra pràctiques com l’obsolescència programada. Aquests són dos dels objectius que Brussel·les recull en […]

Agències 13/11/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea vol “reforçar la seguretat” dels productes xinesos venuts a Internet i lluitar contra pràctiques com l’obsolescència programada. Aquests són dos dels objectius que Brussel·les recull en la Nova Agenda del Consumidor, que és el seu full de ruta en política de consumidors per als pròxims cinc anys. La Nova Agenda del Consumidor també aposta per donar més informació als consumidors pel que fa a la sostenibilitat dels productes perquè prenguin “decisions informades”, adaptar la legislació vigent a la transformació digital, reforçar els drets dels consumidors i encoratjar les empreses perquè donin suport al “consum sostenible”.

La Comissió proposa accions pels pròxims cinc anys que inclouen mesures com dotar els consumidors d’una millor informació sobre la sostenibilitat dels productes; augmentar la protecció dels consumidors durant i després de la pandèmia de la covid-19; fomentar productes verds i circulars, o revisar la directiva relacionada amb la seguretat dels productes per adaptar les normes actuals a la digitalització i l’augment de productes en línia. El document també preveu desplegar una caixa d’eines electròniques i innovadores per fer front a pràctiques il·legals de comerç en línia; i desenvolupar un pla d’acció amb la Xina el 2021 sobre la seguretat dels productes venuts en línia.En la presentació de la Nova Agenda del Consumidor, el comissari de Justícia, Didier Reynders, ha destacat en una roda de premsa que “la nova agenda inclourà mesures per promoure una societat digital justa i verda” que tingui en compte el “comportament dels consumidors”.