Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Casa Batlló reobre portes després d’exhaurir més de 40.000 entrades gratuïtes per a residents a Catalunya

ACN Barcelona.-La Casa Batlló ha viscut aquest dimecres les primeres cues per entrar després de tancar per primera vegada a la seva història a causa del coronavirus. La diferència respecte […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Barcelona.-La Casa Batlló ha viscut aquest dimecres les primeres cues per entrar després de tancar per primera vegada a la seva història a causa del coronavirus. La diferència respecte les cues prèvies a la pandèmia és que la majoria del públic és local –quan normalment el 95% són turistes–, una afluència impulsada per les més de 40.000 entrades gratuïtes que la institució ha ofert per a residents a Catalunya i sanitaris. Les entrades es van exhaurir amb 4 hores, i segons el director de la Casa Batlló, Gary Gautier, s’estudia ampliar la promoció “per obrir el patrimoni a la gent de Catalunya”. L’aforament està reduït a menys d’un terç, i amb les mesures d’higiene “més innovadores” es busca “sobreprotegir” l’edifici, Patrimoni de la Humanitat.

De moment, poden visitar la creació de Gaudí fins a 250 persones (la llicència habitual és de 870), segons els aforaments que marca la UNESCO. “Hem pres aquesta mesura de prevenció perquè la gent tingués el seu espai. No volíem començar amb aforaments plens”, ha dit Gautier, que assegura que adaptaran les restriccions a mesura que evolucionin els nous fluxos de visitants. El 17 de juny passat, la Casa Batlló va oferir més de 40.000 entrades gratuïtes per a residents a Catalunya (90%) i sanitaris d’arreu de l’Estat (10%). En el cas del públic local, es van esgotar en 4 hores, i les reservades per a sanitaris es van exhaurir amb tres dies.”La majoria de gent que ha vingut prové d’aquestes entrades gratuïtes, que vam regalar com a detall de solidaritat en aquest estiu tant diferent per a tots”, ha explicat el responsable de l’edifici. Davant l’alta demanda, estudiaran ampliar l’oferta gratuïta, que de moment s’ha fet per als mesos de juliol i agost. “És una forma d’obrir el patrimoni a la gent de Catalunya, i que sentin que és el patrimoni de tots”.La cua per entrar a la Casa Batlló arribava fins al carrer Aragó, per tal de complir amb les distàncies i entrar a les hores pautades en la reserva.Mesures d’higieneLa institució ha volgut “sobreprotegir” aquest Patrimoni de la Humanitat amb les eines “més innovadores que hi ha al món”. Concretament, s’ha instal·lat un sistema de ionització bipolar de plasma fred a totes les unitats d’aire de la Casa, així com filtres HEPA i de carbó actiu en els conductes de ventilació. La ionització de plasma garanteix en 30 minuts una taxa d’inactivació del 99,4% en covid-19.”Hem volgut crear una garantia que l’aire que es respira aquí sigui molt més sa que el de l’exterior. És comparable al d’un quiròfan”, ha apuntat Gautier.Per a la desinfecció de l’equipament de les audioguies de realitat augmentada, s’ha creat un sistema de neteja mitjançant llum ultraviolada que garanteix la desinfecció total. Cada cinc minuts, el personal de l’entrada que reparteix les audioguies les introdueix en aquesta màquina de desinfecció. Aquestes mesures tecnològiques conviuen amb un augment de la freqüència i intensitat de la neteja.