Dilluns, 28 de setembre de 2020 - Edició 795
La República

La Cambra constata una frenada de la recuperació de l’economia a l’estiu: “Ha passat el pitjor que podíem témer”

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha constatat que el ritme de recuperació de l’economia s’ha frenat al llarg de l’estiu. A finals d’agost l’ocupació es trobava un 10% […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha constatat que el ritme de recuperació de l’economia s’ha frenat al llarg de l’estiu. A finals d’agost l’ocupació es trobava un 10% per sota dels nivells previs a la pandèmia i hi havia un 7,7% d’empreses menys que l’any anterior. El sector turístic va caure dràsticament, tant les pernoctacions domèstiques (-48%), com les estrangeres (-87,7%), aconseguint resultats “nefastos en llocs com Barcelona”. “Els mesos de juliol i agost eren clau per veure com sortíem de la crisi. Ha passat el pitjor que podíem témer”, ha lamentat el president de l’ens, Joan Canadell, que ha assegurat que la situació turística podria ser “molt millor” si el Govern hagués tingut una “política sanitària clara” a l’inici de l’estiu.

“Si al juliol i a l’agost aconseguíem que el turisme arribés al 70% o al 80% podíem salvar la temporada”, ha apuntat Canadell que considera que la temporada turística “perduda” es pot atribuir “en part” a la política de salut pública.”La llàstima és que hem estat dos mesos i mig sense secretari de Salut Pública, si s’hagués nomenat el doctor (Josep Maria) Argimon al maig probablement aquells rebrots tan forts que vam tenir i no vam saber gestionar ni sanitàriament ni comunicativament haurien pogut ser molt diferents i hauríem pogut tenir una situació turística millor”, ha explicat. Segons Canadell, “a partir del nomenament” d’Argimon les “coses han canviat positivament”.L’ens cameral considera que si s’hagués mantingut el ritme de recuperació “relativament ràpida” entre abril i juny, “el 2021 hauríem recuperat els nivells d’abans de la pandèmia però al juliol i agost es va frenar la recuperació”, ha dit el director d’Estudis Econòmics de la Cambra, Joan Ramon Rovira.

Relacionats