Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La Cambra aplaudeix l’acord entre la Generalitat i l’Estat per ampliar l’aeroport del Prat

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha celebrat l’acord entre la Generalitat i l’Estat per ampliar l’aeroport del Prat i que aquesta infraestructura “clau” perquè l’economia catalana “esdevingui un […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha celebrat l’acord entre la Generalitat i l’Estat per ampliar l’aeroport del Prat i que aquesta infraestructura “clau” perquè l’economia catalana “esdevingui un ‘hub’ de vols intercontinentals”. En un comunicat, l’ens cameral també destaca que el projecte permetrà desbloquejar una inversió de 1.700 milions d’euros. Al mateix temps, aplaudeix que l’acord inclogui la construcció de dues estacions d’AVE a Reus i Girona connectades amb Barcelona i ha recordat que és una mesura que també havia reclamat per cohesionar el territori i poder congestionar el Prat de vols de mig i curt radi i substituir-lo per d’altres de llarga distància.

D’altra banda, la Cambra també valora positivament que els obres busquin el mínim impacte mediambiental possible sobre l’espai de La Ricarda i que hagi de comptar amb el vistiplau de la Comissió Europea. En aquest sentit, la Cambra també havia reclamat el control del projecte, atès que La Ricarda és un espai protegit per la xarxa Natura 2000, i que en cas d’afectació es compensi mediambientalment.